WordPress Yavaşlama sorunları;
WordPress betiği ilk kurulduğunda gayet hızlı ve sorun çıkarmadan çalışır, aynı yeni cep telefonunuzu ilk kulladığınız gibi hızlıdır.
Daha sonra uygulama yükledikçe ve depolama alanı doldukça yavaşlamaya başlar.
Burada ilk kontrol edeceğimiz hiç eklenti kurmadan temanın hızına bakmak olacak. Sonuçta tema üzerinde çalışan php ve js kodları da sitenin hızını etkiler.
WordPress için ise uygulama sayısına göre değil uygulamaların birbirlerine ters tepkisiyle yavaşlama yapmaktadır.
Uygulamalar birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Birini kurunca siteniz yavaşlıyorsa o kurduğunuz diğer uygulamalar ile iyi geçinemiyor demektir.
Sayfaların açılış hızı düşünce mutlaka yüklediğiniz bir uygulama bir diğeriyle çakışıyordur.
Uygulamaları tek tek etkisizleştirip test etmelisiniz. Her uygulamanın alternatifi illaki vardır diğer seçenekleri kullanabilirsiniz.
Sunucuların hızı ve cevap verme süreleri de önemlidir. Hosting firmanızıda test etmeyi unutmayınız.
Database çok büyük siteler için optimize gerektirir. Database Shrink kodu ile yapabilirsiniz.
Yavaşlamaya genelde hangi uygulamalar etki eder?
Cache uygulamaları genelde arızanın en büyük sebebi, Fixed widget’lar, Bazı Syntax Editör uygulamaları, Checker uygulamaları, Importer, Converter ve Optimize uygulamaları yavaşlamaya sebep olmaktadır. Bir çoğunu denedim ihtiyacınız olmadığı zamanlarda mutlaka uygulamaları pasif durumda bırakın.
Optimize programlarını iyi kullanmak gereklidir. WordPress zaten en iyi şekilde optimize edilerek gelmektedir. Sizin yapacağınız wordpress i güncel tutmaktır. Ayrıca temalarda optimize ve güncel olmalıdır.
Admin Paneli yavaşlaması!
Admin panelinde genelde gördüğüm Cache ve Jetpack eklentileri yavaşlamaya sebep oluyor. Tabiki başka eklentileriniz varsa onlarıda tek tek kapatarak deneyebilirsiniz.
Güncel WordPress En iyisi!
Sürekli güncel tutmanızda fayda var. Dikkat etmeniz gereken kullandığınız eklentilerinde wordpress sürümünüzle uyumlu olmasıdır yoksa hatalı çalışır ya da çalışmaz bilginize.
Günün Sözü: Az eklenti hızlı wordpress 🙂