WordPress SSL geçiş sorunu

WordPress sitenizin host sağlayınızdan aldığınız SSL sertifika ile güvenilir site sınıfına sokmak istediniz fakat yaptığınız işlemler sonunda sitenizin hala Yeşil güvenilir ssl sertifikasının aktif olmadığını görüyorsunuz. Bunun sebebi site içinde http:// olarak kalan linklerdir. Bu linkleri tespit ederek http:// linkleri https:// linklerle değiştirmeniz gerekli.

Bu değişikliği Better Search Replace eklentisi gayet başarılı bir şekilde yapmaktadır kullanımıda çok kolaydır.

1-Öncelikle Better Search Replace eklentisini wordpress sitenize kurun ve etkinleştirin. ( Bkz: Eklenti nasıl yüklenir ) ve ardından Admin Paneli >> Araçlar >> Better Search Replace sekmesine gidin.
2-Search For kısmına: http://sizinsiteniz.com yazın ( Site adresiniz ne ise onu / https’siz halini )
3-Replace with kısmına ise: https://sizinsiteniz.com yazın ( Yeni SSL uzantılı URL yapınızı )
4-Select Tables kısmına mouse ile tıklayın ve CTRL + A tuşlarına basarak hepsini seçin.
5-Case Insensitive ve Replace Guids seçeneklerini işaretlemeyin !
6-Run as dry run ? seçeneğini ise işaretleyin ! ( Bu seçenek işaretlendiğinde veritabanınızda herhangi bir değişiklik yapılmaz, sadece yapılacak potansiyel değişiklikler neler olacak size gösterilir. )

7-Ardından Run Search/Replace butonuna basın. Run as dry run seçeneğini işaretlediğimiz için eklenti veritabanınızda kaç tabloda http://sizinsiteni.com ibaresini bulduğunu ve bunlardan kaç tanesinin değişeceğini size rapor olarak sunar.

(Yani eklenti hiç bir değişiklik yapmaz, sadece yapılacak değişiklikleri size rapor olarak sunar.)

8-Bu raporu gördükten, eklentinin doğru değişiklikleri yapacağına emin olduktan sonra yukarı yer alan tüm ayarları tekrar yapın ( alttaki resimde olduğu gibi ) ve bu sefer Run as dry run seçeneğini seçmeden!!! Run Search/Replace butonuna tıklayın.

wordpress ssl

Ve işlem bu kadar. Artık sitenizde yer alan bütün http:// uzantılı site içi linklemeler https:// şeklinde değişti. Dolayısı ile de ana sayfanızı ya da sitenizin herhangi bir URL adresini kontrol ettiğinde Yeşil – Güvenli ibaresinin devamlı olarak https://sizinsiteniz.com’dan önce yer aldığını göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enter Captcha Here : *

Reload Image