Bloklanan E-posta adresini Microsot Ofis 365 blok listesinden kaldırma

Gönderdiğiniz e-postada sonra size “550 5.7.606-649 Access denied, banned sending IP [IP address]” şeklinde geri mail geliyorsa ip adresiniz microsoft tarafından blok listesine eklenmiş demektir.

Bu işte bir sorun olduğunu ve gerçek bir eposta kullandığını ispatlamak için belirtilen yönergeleri izleyerek ip’nizi blok listesinden kaldırmalısınız.

E-posta adresinizi engellenmiş gönderenler listesinden kaldırmak için Office 365 delist portalına gidiniz.

Bir web tarayıcısında, https://sender.office.com adresine gidin.

Sayfadaki talimatları izleyin. Hata mesajının gönderildiği e-posta adresini ve hata mesajında ​​belirtilen IP adresini kullandığınızdan emin olun. Ziyaret başına sadece bir e-posta adresi ve bir IP adresi girebilirsiniz.

Gönder’i tıklayın.

Portal, sağladığınız e-posta adresine bir e-posta gönderir. E-posta, aşağıdaki gibi bir şeye benzeyecektir: Delist portalı aracılığıyla bir istek gönderdiğinizde alınan e-postanın ekran görüntüsü

Delist portal tarafından size gönderilen e-postadaki onay bağlantısını tıklayın.

Bu sizi delist portalına geri getirir.

Delist portalında, Blok olan ipnizi görürsünüz bu IP’yi Delist yapmak için tıklayın.

IP adresi engellenen gönderenler listesinden kaldırıldıktan sonra, bu IP adresinden gelen e-posta iletileri Office 365 kullanan alıcılara teslim edilir. Bu nedenle, bu IP adresinden gönderilen e-postaların kötüye kullanım veya kötü amaçlı olmayacağından emin olun. Aksi halde IP adresi tekrar engellenebilir. Ve işlemi tekrar yapmalısız.

Bir yanıt yazın