SiteStacks ve Siftery Nedir?

Sitestacks ve Siftery

SiteStacks (Site yığınları) Siftery (Teknolojik ürünleri ve yazılımları keşfetme)

Popüler olmaya çalışan yeni bir web site yığınıdır. Bana biraz DMOZ vari bir site gibi geldi öncesi fakat teknolojik siteleri barındırıcaz hedefleri var.

Stack türkçe karşılığı olarak “yığın” anlamına gelmektedir.

Yazılım kodlama yapanlar sık kullanır. Stack‘te tutulur diye bir tabir vardır İşlemci üzerindeki bellektir.

SiteStacks nedir?

SiteStacks üzerinden domaini yazdığınızda eğer o domain yoksa Siftery adlı siteye yönlendirir.

Siftery listelenmeyen yüzbinlerce site dahil olmak üzere bir web sitesinin teknoloji alanında bulunabilirliğini artırmak için yan proje olarak sunulmaktadır.

SiteStacks’te aradığınız URL yoksa Siftery üzerinden denetlenmesi için gönderebilirsiniz. Ortalama 2 Hafta içinde kapsamlı bir kontrolden geçer.

Sistemden 600’den fazla kategori ve yaklaşık 20.000 yazılım ürünü incelenmektedir. SiteStacks’in alt yapısı esasen Siftery’dir.

Siftery nedir?

Siftery Web sitelerini yaptığı detaylı inceleme sonucunda kategorize ederek dizinlerine ekliyor. Alakasız ve değerli bilgi içermeyen boş sitelerin eklenmesine izin vermiyor.

Fakat ilerleyen zamanlarda normal siteleride eklemesi kaçınılmaz gibi gözüküyor hatta şimdiden kullanıcılar tarafından forum sitelerinde sorgulamalar başlamış.

 

 

Trend olan websiteler veya kategorisine göre ilginizi çeken ve gerçekten o kategoriyle alakalı web sitelerini Siftery üzerinden arayıp ulaşabilirsiniz. Ayrıca kategorisini merak ettiğiniz siteleride buradan bulabilirsiniz.

Siftery yaratıcılarıda işletmeler için kullanacakları yazılımları keşfedip satınalma ve kullanma konularında yardımcı olmayı istedikleri için siftery’yi yarattıklarını söylüyorlar.

Sizde kendiniz veya işletmeniz için kullanacağınız yazılımı ve bu yazılımla beraber uyumlu çalışan veya entegre olan diğer yazılımlarıda görerek keşfedip kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın