Yazılımcı ve Tasarımcılar için gerekli 18 Google Chrome eklentisi

Chrome Eklentileri

Web Tasarımcı ve Yazılımcılar için Chrome üzerinde çalışan başarılı ve hayat kurtarıcı 18 google chrome eklentisinin Chrome web store linkleri ve açıklamaları aşağıdadır. Umarım faydalı olur.

Sizzy.co bu sitede web sitenizin çeşitli mobil cihazlarda ve ölçeklerde sitenizin nasıl göründüğüne bakabilirsiniz.

Whatfont eklentisi ile web sitedeki kullanılan fontları sizin için buluyor. Kullanımı kolay eklentiyi mouse ile tutup yazının üzerine getirdiğinizde size fontu hemen gösteriyor.

Designers Ruler ekranda size cm, px, inch olarak ekrana bir cetvel getirir. Sizde ekran görünen objelerin boyutlarını görebilir ölçebilirsiniz.

Dimensions eklentisi ekran ölçmek için kullanılan eklentiler arasında daha başarılıdır. Ekranda wireframe olarak aksisleri görebiliyor ve ölçme hesaplamalarında kullanabilirsiniz.

Get Css Scan aktif olduğunda web sitede gezerken mouse ile gezindiğiniz objelerin css kodlarını gösteriyor. Kaynak kod ve ctrl+shift+c ile kaynak kodu görüntülemeden daha hızlıdır.

Exif Viewer linangdata.com üzerinden yayınlanan versiyonu eklenir. Dijital makineyle çekilmiş olan fotoğraf sadece görüntü (imaj) dosyasından ibaret değildir. Fotoğrafın hangi makine, hangi lensle, ne zaman, hangi diyafram ve estantene hızıyla çekildiği gibi daha onlarca değeri bünyesinde barındıran bir dosyayı da bu görüntü dosyasının içinde barındırır. Bu dosyaya “exchangeable image file” değiştirilebilir resim formatı EXIF denilmektedir. EXIF çekilen fotoğrafı okumamızı sağlarken aynı zamanda bize çekime ilişkin ipuçları ve detayları da verebilir.

ColorZilla Bu eklenti ile web sayfasındaki renkleri kolayca alarak öğrenebilirsiniz. Rengib Hex, RGB, hsv değerlerini göstermektedir.

Full page screen capture mrcoles.com sunumu ile olan versiyonu ile web sitenin mock-up görüntüsü alarak yaptığınız tasarımı veya siteyi tam boy ekran görüntüsünü alarak jpg, png gibi formatlarda sunabilirsiniz.

Windows Resizer bu eklenti ile pencere görünümünü istediğiniz çözünürlüğe alarak sayfanın çeşitli çözünürlük boylarında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Lorem Ipsum Generator ile web sitenizde dummy text gerekli olduğunda satır, sutün özelliği vererek hızlıca dummy text oluşturmanızı sağlamaktadır.

Marmoset yazmış olduğunuz kodu imaj olarak almanızı sağlar. Çeşitli renk tonlarıda yaparak ayrıca 3d görünümü de verebilir jpg, png olarak kayıt edebilirsiniz.

Web Developer çok özelliği bulunuyor. Tüm css stillerini kapatıp açabilir, düzenleyebilir, js kodları ve diğer betik dillerinide açıp kapatmanıza, resimler, kırık linleri, fotoları kapatır. Ayrıca sayfa ölçüleri, cihaz ölçüleri, içerik ölçüleri, validate etme, kod düzenlemelerede olanak sağlar.

Wappalyzer Bir websitesinde kullanılan web teknolojilerini görmenizi sağlar. Widget, Analytics kodu, Ads network, Tag manager, Framework, OS, Web Server, JB Libraries, Sicripts

Postman API’lara istek göndermek için kullanılan bir test aracıdır. Website

Momentum Dashboard ekranı var. Tarayıcı üzerinde size Todo list yapılması için olanak sağlayan bir eklentidir.

GistBox Clipper bu eklentiyi GitHup login olarak kullanıyorsunuz. Web sitelerindeki kodları yazıları Githup hesabınıza kaydetmenize olanak sağlıyor. Böyle tek sayfa üzerinde github’ınızı zenginleştirme yapabilirsiniz.

Php Console php çalışmalarında debug işlemi yapmak için kullanışlı bir eklentidir. Yazdığınız kodu sayfada görüntüler. Herhangi bir syntx hatasında sağ ekranda size hataları göstermektedir.

Vue Dev Tools Vue js geliştiricileri için hazırlanan ve vue uygulamalarında tarayıcı üzerinde inspect alanda vue sekmesi geliyor bu sekme ile vue kodlarına erişim yapılıyorsunuz. Böylelikle tarayıcı üzerinde debug veya kod düzenleme işlemi yapabiliyorsunuz. Bir nevi Vue Inspect olarak işinize yaracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enter Captcha Here : *

Reload Image